Banden 2017

Fyra band ska vi klämma in denna fredagkväll. Vi hade gärna erbjudit fler möjligheten, jo det är ett antal som har visat intresse men tyvärr hinner vi inte med fler band på en kväll. Men visst ser det lovande ut för ett evenemang även 2018. 

En härlig blandning av stilar tycker vi att vi har hittat och på sitt sätt uppfyller de alla vårt motto ”Rektun haulrock – ittna fjask”! 

 

 


Royalsin-logoliten

Kl. 19.30

Bildades hösten 2016 av David Rosberg (den förste, läs om D.R. den andre under Hauly Diverse), Eddy Hillhage och Andreas Gustafsson. Tydliga influenser från ”The Big 4” och sämre förebilder kan man ju ha! Redan från start visste de att det var thrash de skulle spela och i maj 2017 släppte de sitt första album. Nu siktar de på att sprida sin musik över världen och var är då bättre att börja än i Klövsjö? Nä precis!

Såhär låter Royal Sin!

________________________________________________

 

 

Stormgoat-liten

Kl. 21.00

Ett Östersundsgäng med helt rätt inställning, de matar på med tunga och samtidigt ösiga låtar. Sångaren och gitarristen Andreas Persson är en välkänd profil i Östersunds rockkretsar då han spelar både i Avd 5 och Bulletsize. Basisten James Wood och trummisen Kristian Nordnäs är båda rätt nya i bandet. Tillsammans genomgår de just nu en nytändning och är riktigt sugna på att komma och spela sin råa 70-80-talsinspirerade röjarrock för oss.
Här kommer ett smakprov på Stormgoat!

________________________________________________

 

 

Gunstruck-liten

Kl. 22.30

Ett modernt metalband som bildades i den lilla men naggande goda rockmetropolen Ånge år 2008. Musiken kan bäst beskrivas som mörk metal med influenser av industri och doom. Bandet har spelat på diverse scener i mellansverige, till exempel på Ljungarocken 2013.
Oavsett om du gillar hård musik eller poppig metal så kommer Gunstruck att få dig vilja höra mer.

Nu blev det svårt att välja ut en låt åt er men den här tror jag säkert ni gillar, kanonlåt!! Jösses vilken kväll det blir!

________________________________________________

 

 

Haulylogo-liten

Kl. 00.00 

Först deras egen beskrivning:

”Hauly Diverse föddes, exploderade och dog under ett 60-årskalas i en skitig källarpub vid foten av fjället här i Klövsjö. Publiken jublade, i sann anda, mer åt rundgången och oljudet än de faktiska låtarna. Återuppstår ur askan en sista gång, likt fågel Fenix, för att spela stenhårda klassiker från svunna tider och smälla Klövsjö hårt på haulrockstruten.”

Förlåt, nu blir det långt, men måste få berätta bakgrundshistorien! Haha!.

Nu är det alltså den ANDRE David Rosberg som är i farten. Han satte ihop detta band för att hedra sin far när han fyllde 60 förra året och han grävde djupt i farsans skivback för att hitta hans absoluta favoriter. Nu visade det sig att det inte BARA var farsan som uppskattade detta utan publiken var verkligen lyrisk. Jag själv (Johan) skriver under på att var en av mina finaste musikupplevelser, ever. Överdriftt? Nej!)
70-talsrökare av rang avlöste varandra och inte just de som man förväntade sig att få höra live, men lätt en önskelista jag själv hade kunnat vara författare till.

Att detta utspelade sig på puben i Klövsjö känns nästan overkligt och eftersom det var en surprise den gången var det många som missade det hela. Men nu kommer andra och kanske sista chansen, TA DEN!

Killarna reser från Dalarna och Stockholm bl.a. men de åker mer än gärna till Klövsjö igen. Bandnamnet… ja det är en ordlek med en halvkänd Dio-låt förvrängd för att hylla vårat evenemang och samtidigt tala om vad de sysslar med.

Här kommer ett av mästerverken från ifjol, förstås väljer jag den här för det är en av mina absoluta favoritlåtar som jag ALDRIG trodde att jag skulle få höra live!

________________________________________________